Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Προσπάθησαν και δικαιώθηκαν



Κάνοντας τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου του 2019, μόνο πολλά - πολλά ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά, στους αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, μπορούμε να πούμε.
Μπράβο, για ότι πέτυχαν μέχρι τώρα, τόσο στους αγωνιστικούς στίβους όσο και δύσκολους στίβους των πανελληνίων εξετάσεων. Μπράβο γιατί κατάφεραν να κάνουν περήφανους τους γονείς τους, τον όμιλό μας, το Κιάτο και την Κορινθία ολόκληρη, αφού ο Ιστ.Ο.Σ. είναι ο μοναδικός όμιλος της Κορινθίας που συμμετέχει σε αγώνες ιστιοπλοΐας για παιδιά και νέους. Και φυσικά και πάνω από όλα τους ίδιους.  
Η 1η και 2η θέση στην κατάταξη των 11χρονων αλλά και η 3η και 4η θέση στην γενική κατάταξη της κατηγορίας Optimist του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας των Γιώργου Θεοδωρόπουλου και Ευάγγελου Δανιήλ, τους κατέταξαν στους 130 καλύτερους οπτιμίστες της Ελλάδας και τους έδωσαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην εθνική ομάδα.  Εκτός αυτού οι θέσεις αυτές των αθλητών μας έδωσαν στον Ιστ.Ο.Σ. την 2η θέση μεταξύ των 10 ομίλων της νοτίου Ελλάδας, με μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον πρώτο όμιλο και αυτό γιατί ο τρίτος και μικρότερος ηλικιακά αθλητής μας, ο Θάνος Θεοδωρόπουλος, τερμάτισε εκτός βαθμολογούμενης 10δας. Στον ίδιο αγώνα και στην κατηγορία Laser 4.7 η Δήμητρα Κοκιούση ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου των κοριτσιών και ο Γιώργος Στριμμένος, στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία αυτή, πήρε την 14η θέση.
Αν και η συμμετοχή των αθλητών μας στην εθνική ομάδα ήταν άπιαστο όνειρο ο Γιώργος και ο Ευάγγελος, που δεν έχουν ακόμα κλείσει τα 11 χρόνια τους, έδωσαν μεγάλες μάχες, με τους 130 καλύτερους ιστιοπλόους έως 15 ετών  για να πετύχουν μια τέτοια τιμητική διάκριση. Το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα και το τέλος των αγώνων τους βρήκε στην 14η και 48η θέση του αργυρού στόλου αντίστοιχα. Όμως δεν το έβαλαν κάτω. Εξαιτίας των επιδόσεων τους κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στους αγώνες του πανελληνίου  πρωταθλήματος για παιδιά από 12-15 χρόνων.
Και οι εξαιρετικές εμφανίσεις των παιδιών μας συνεχίστηκαν. Την 26η θέση ανάμεσα στα 230
15χρονα αγόρια εξασφάλισε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στα τέλη Ιουνίου στη Σούδα. Παράλληλα κέρδισε μια θέση στην Εθνική Ομάδα που θα αγωνιστεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2019. Μεγάλη επιτυχία και για τον Ευάγγελο Δανιήλ, που σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα από πλευράς καιρικών συνθηκών και ανταγωνισμού πήρε την 16η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων, στο οποίο μετείχαν 170 αθλητές. Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος και ο Ευάγγελος ήταν πρώτοι στην άτυπη κατάταξη των αθλητών της περιφέρειας νοτίου Ελλάδας.
Η Δήμητρα Κοκιούση είχε πολλά να ξεπεράσει για να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα laser 4.7 και όχι μόνο το ότι ήταν η μια από τις δύο κοπέλες που εκπροσωπούσαν την περιφέρεια νοτίου Ελλάδας. Η αθλήτρια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, που ένας εξωαγωνιστικός τραυματισμός την κράτησε μακριά από τις προπονήσεις πολλούς μήνες, έσφιξε τα δόντια και ρίχτηκε στη μάχη. Παρά τις  δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες για τους αθλητές που προπονούνται σε «κλειστές» θάλασσες, η Δήμητρα άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, τερματίζοντας στην 24η θέση U18 του απαιτητικού αυτού αγώνα. 
Στην κατηγορία Laser Radial, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο Χρήστος Πανταζής. Ο
περσινός πρωταθλητής με σκάφη Europe, στον πρώτο του αγώνα μέσα στο 2019, έπεσε στα βαθιά, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας αυτής. Για τον Χρήστο, που το βάρος των προσπαθειών του έχει πέσει στην προετοιμασία του για τις πανελλήνιες εξετάσεις η  22η θέση στην κατάταξη U19 μόνο επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί.
Συγχαρητήρια λοιπόν στον Γιώργο Θεοδωρόπουλο, τον Ευάγγελο Δανιήλ, τον Θάνο Θεοδωρόπουλο, τη Δήμητρα Κοκιούση, το Χρήστο Πανταζή και το Γιώργο Στριμμένο, που αποτέλεσαν τους εκπροσώπους του Ομίλου μας στους μεγάλους αγώνες της χρονιάς, αλλά και όλους τους άλλους αθλητές μας που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στους αγώνες αυτούς. Ιδιαίτερα όμως συγχαρητήρια στην Άννυ Παναγοπούλου και στη Ματίνα Τσάπαρα, που τη φετινή χρονιά αγωνίστηκαν, με μεγάλη επιτυχία, στο δύσκολο στίβο των Πανελληνίων.
Όλοι εμείς στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων αισθανόμαστε περήφανοι για τα παιδιά αυτά, που έμαθαν να βάζουν στόχους και να τους διεκδικούν δικαιώνοντας απόλυτα τις προσπάθειές τόσο τις δικές τους,  όσο και των γονιών τους αλλά και του ομίλου.
Συγχαρητήρια και πάλι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.