Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

Θετικά δείγματα


έδωσαν οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων στην πρώτη τους αγωνιστική εξόρμηση για το 2018.


Η ομάδα μας είχε να αντιμετωπίσει 60 αθλητές από 8 ομίλους, μεταξύ των οποίων οι 5 κορυφαίοι όμιλοι της περιφέρειας μας, οι αθλητές των οποίων θα είναι οι κυριότεροι αντίπαλοί μας  στο περιφερειακό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε περίπου 45 ημέρες. Μετά από αρκετούς μήνες αγωνιστική απραξία η εμφάνιση των αθλητών μας ήταν απόλυτα θετική, καθώς απέδειξαν ότι η ομάδα έχει βάθος και μέλλον. Και πως να μην έχει, αφού τα 6 παιδιά της ομάδας των optimist, έχουν ηλικία μικρότερη των 13 ετών και η ομάδα των Laser κάτω των 15, όταν η κατηγορία αυτή απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 15 χρόνων.

Στον αγώνα τώρα, ο Γιώργος Γκιζαριώτης, είχε μια αβαρία στην πρώτη κούρσα του αγώνα. Αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί να εγκαταλείψει και επιδιορθώνοντας πρόχειρα τη ζημιά, να μην μπορεί να έχει το 100% των δυνατοτήτων του σκάφους. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να πάρει δυο δεύτερες θέσεις στις 2 επόμενες κούρσες. Την επόμενη μέρα και αφού η ζημιά είχε αποκατασταθεί, πήρε άνετα τη πρώτη θέση, και πέρασε στη 2η θέση της κατάταξης. Δεν κατάφερε όμως να διεκδικήσει την πρώτη θέση καθώς τα ισχυρά ρεύματα  δεν επέτρεψαν να γίνουν οι δύο ακόμη κούρσες που ήταν προγραμματισμένες. 
Τη δεύτερη θέση στη κατάταξη των αθλητών μέχρι 11 χρόνων και με  μόλις 1 βαθμό διαφορά από τον πρώτο πήρε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Με την επίδοσή του αυτή ο δεκάχρονος Γιώργος κατέλαβε την 9η θέση στη γενική κατάταξη. Στη 13η θέση της κατάταξης των αγοριών τερμάτισε ο Γιώργος Στριμμένος, που έχασε δύο θέσεις στην τελευταία κούρσα, που έπεσε ο αέρας. 

Μεγάλη μάχη δόθηκε για την τρίτη θέση στην κατάταξη των 11χρονων, με 4 αθλητές να ισοβαθμούν και να την διεκδικούν επί ίσοις όροις, μέχρι την τελευταία κούρσα. Ανάμεσά τους και ο «δικός μας» Ευάγγελος Δανιήλ, που τελικά κατέλαβε την 4η θέση, καθώς η διακοπή του αγώνα δεν του έδωσε άλλη ευκαιρία να διεκδικήσει την 3η θέση. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι δύο 8χρονοι αθλητές μας Θάνος Θεοδωρόπουλος και Πάνος Νικολακάκης. Ο Θάνος με καλές κούρσες για τη μικρή του εμπειρία πήρε άνετα την 6η θέση στα 11χρονα, ενώ ο Πάνος, με απόλυτα σταθερές κούρσες πήρε την 8η θέση, αφήνοντας πίσω του 13 εμπειρότερους αθλητές.

Στη κατηγορία των Laser 4.7, o Γιώργος Λυμπερόπουλος, δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, αφού η έλλειψη συστηματικής προπόνησης τον τελευταίο καιρό ήταν εμφανής και τερμάτισε στη 13η θέση της κατηγορίας. Όμως η σταθερότητα που επέδειξε σε όλες τις κούρσες προοιωνίζει την γρήγορη επάνοδό του στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε και τη δύσκολη «πίστα» του Πατραϊκού με τα πολλά και δυνατά ρεύματα. Μια τέτοια πίστα απαιτεί μεγάλη εξοικείωση κάτι που οι αθλητές άλλων περιοχών δεν έχουν και χρειάζονται χρόνο για την αποκτήσουν.

Τα δείγματα ήταν θετικά. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι σοβαρή προπόνηση μέχρι τον επόμενο αγώνα, στις 24-25 Φεβρουαρίου, εδώ στο Κιάτο, γιατί το περιφερειακό Πρωτάθλημα πλησιάζει.  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.