Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2018
Συμμετοχή με πολλές υποσχέσεις


Η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος Optimist 2018, που έπεσε χθες το απόγευμα στην Πέτρα Λέσβου, βρήκε τον Γιώργο Γκιζαριώτη στην 27η θέση της γενικής κατάταξης.  

300 αθλητές, έως 15 χρόνων, από 58 ομίλους της Ελλάδας και 2 της Κύπρου συναντήθηκαν για τον μεγαλύτερο αγώνα – γιορτή της ιστιοπλοΐας. Στον άγνωστο, για την πλειοψηφία των αθλητών, υγρό στίβο της Πέτρας δόθηκαν ομηρικές μάχες για τη νίκη και τη διάκριση, τις τέσσερις μέρες του αγώνα. 

Στις δύο πρώτες μέρες του αγώνα και μετά από 4 κούρσες, ο Γιώργος κατάφερε να κερδίσει μια θέση στον ΧΡΥΣΟ στόλο και να βρεθεί στην 28η θέση ανάμεσα στους 100 καλύτερους οπτιμίστες της Ελλάδας. Ο 12χρονος Γιώργος, ο «μικρός» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, ξεκίνησε την τρίτη μέρα των αγώνων με τον ενθουσιασμό και τον «τσαμπουκά» της απειρίας του. Με την σωστή καθοδήγηση του προπονητή μας Γιώργου Γιαβούρογλου, ξεδίπλωσε το ταλέντο του και μετά από 4 ακόμα κούρσες βρέθηκε στην 21η θέση της κατάταξης και την πρώτη θέση ανάμεσα στους αθλητές της περιφέρειας Νοτίου Ελλάδας.  

Δύο κούρσες απέμεναν για το τέλος του αγώνα και το νεαρό της ηλικίας του Γιώργου δεν τον βοήθησε να παραμείνει ψύχραιμος και να ξεφύγει από το «σύνδρομο της τελευταίας μέρας». Το σύνδρομο που στις τελευταίες κούρσες οδηγεί τους αθλητές σε χαλάρωση, αν έχουν πετύχει το στόχο τους, ή σε υπερβολικά άγχος και ρίσκο, αν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 27η θέση της κατάταξης και τη δεύτερη ανάμεσα στους αθλητές της περιφέρειας νοτίου Ελλάδας.  

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Γιώργο. Σε περιμένουμε όλοι με χαρά να γυρίσεις με το κεφάλι ψηλά για να σου σφίξουμε το χέρι. Γιατί το αξίζεις και αν δεν ξέρεις εσύ γιατί θα στο πούμε εμείς. 

Γιατί πριν ακόμα κλείσεις τα δώδεκά σου είσαι ο 27ος καλύτερος οπτιμίστας της Ελλάδας και
μόλις ο τρίτος από τους επαρχιακούς (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) ομίλους. Γιατί μπορεί να έχασες πάνω στο νήμα από τον «αιώνιο» αντίπαλο και φίλο σου, Παναγιώτη Σπανό (Ν.Ο. Άσσου) τη θέση στην εθνική ομάδα του Βαλκανικού, όμως οι δυο σας αναδείξατε την Κορινθία και την νότια Ελλάδα σαν την κορυφαία περιφερειακή δύναμη. Γιατί το πάθος σου για την ιστιοπλοΐα αν συνδυαστεί με τη συνέχιση της προσπάθειας και την ωριμότητα που φέρνει ο χρόνος, μας δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

 ΜΠΡΑΒΟ Γιώργο, μας κάνεις περήφανους και σ’ ευχαριστούμε.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.