Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

They DIVE, They CLEAN, we HELP

They DIVE, They CLEAN, we HELP


Εμείς στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων αγαπάμε πραγματικά τη θάλασσα και δεν χάνουμε ευκαιρία να το αποδεικνύουμε. Μια ευκαιρία να το αποδείξουμε μας έδωσε η πρωτοβουλία των «Loutraki Divers» μιας ομάδας εθελοντών δυτών με ιδιαίτερη αγάπη για τις καταδύσεις και το περιβάλλον. Φέτος το καλοκαίρι οι Λουτρακιώτες δύτες μοιράστηκαν την αγάπη και τις ανησυχίες τους για το θαλάσσιο περιβάλλον  με 6 δύτες (2 γυναίκες και 4 άντρες) από την Ουαλία, που εδώ και 11 χρόνια γυρνάνε τον κόσμο καθαρίζοντας εθελοντικά τους βυθούς. Έτσι οι δύτες μας με σύνθημα «WE DIVE, WE CLEAN, FORCES UNITED» ανέλαβαν να καθαρίσουν, αφιλοκερδώς, για τρίτη χρονιά το βυθό των ελληνικών θαλασσών από ξένα και ρυπογόνα αντικείμενα που βλάπτουν τη θαλάσσια χλωρίδα & πανίδα. Η πρωτοβουλία τους αυτή, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη της «Vernicos Yachts», αγκαλιάστηκε αμέσως από το Λιμενικό Ταμείο Κιάτου και τον ΙΣΤ.Ο.Σ.


Έτσι το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου μέλη και αθλητές του ΙΣΤ.Ο.Σ. υποδέχθηκαν την ομάδα των δυτών και υποστήριξαν, από τη προβλήτα, την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους να καθαρίσουν το αλιευτικό καταφύγιο Κιάτου. Τρεις ώρες αργότερα ο στόχος είχε επιτευχθεί. Πάνω από δύο τόνοι απορρίμματα, αποτέλεσμα της ανθρώπινης
δραστηριότητας, απροσεξίας, αδιαφορίας ή και σκοπιμότητας, όπως δίχτυα, λάστιχα, παλιοσίδερα, καρέκλες, πλαστικά και άλλα, βγήκαν από το βυθό για να πάρουν το δρόμο της ανακύκλωσης.


Το κόστος κάθε κατάδυσης είναι σημαντικό και η προσπάθεια αυτή των «Loutraki Divers»  έχει μοναδική πηγή χρηματοδότησης τους ίδιους τους δύτες, παρά το σημαντικό έργο που επιτελούν (ανέσυραν από το βυθό πάνω από 23 τόνους στερεών απορριμμάτων μέχρι σήμερα).


Εμείς στον ΙΣΤ.Ο.Σ. αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τη θάλασσα και το περιβάλλον, αγκαλιάσαμε και βοηθήσαμε την ομάδα των δυτών σε μια προσπάθεια να κάνουμε το έργο τους πιο αποτελεσματικό. Με  σνακ και αναψυκτικά που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους, αλλά και συζήτηση για την περιβαλλοντολογική συνείδηση, που είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί από νεαρές ηλικίες, αποχαιρετίσαμε τις «FORCES UNITED», ελπίζοντας και ευχόμενοι να μας δοθεί πάλι η ευκαιρία να τους βοηθήσουμε στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.