Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Μια καλοκαιρινή διέξοδος για παιδιά





Μια καλοκαιρινή διέξοδος για παιδιά


ΔιασκέδασηΆθληση - Εκμάθηση
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, μετά το κλείσιμο των  σχολείων, είναι η απασχόληση των παιδιών τους, που δεν έχουν πια πολλές ευκαιρίες να εκτονώσουν την ενεργητικότητα και τη ζωντάνια τους.

Το Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων προκειμένου να προσφέρει και αυτό το καλοκαίρι μια διαφορετική διέξοδο αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμά του 2 δράσεις για παιδιά άνω των  3,5 ετών. Με βάση την αγάπη μας για τη θάλασσα και τις αρχές του Ομίλου μας συνδυάσαμε τη διασκέδαση, την άθληση και τη μάθηση για να προσφέρουμε μια δημιουργική, ευχάριστη και χρήσιμη απασχόληση για τα παιδιά.

Το «Μαθαίνω να κολυμπώ» είναι η πρώτη μας δράση και απευθύνεται σε παιδιά από 3,5 ετών και άνω, που δεν ξέρουν κολύμπι ή θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε αυτό. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κολύμβησης με στόχο κατ’ αρχάς την εξοικείωση των παιδιών με τη θάλασσα, την απόκτηση βασικών γνώσεων για την κολύμβηση και τέλος την ανάπτυξη σωστών τεχνικών, ώστε τα  παιδιά να μάθουν να κολυμπούν σωστά,  χωρίς βοηθήματα και κυρίως με απόλυτη ασφάλεια.


Το πρόγραμμα «Μαθαίνω να κολυμπώ», που γίνεται με την επίβλεψη εξειδικευμένης και έμπειρης εκπαιδεύτριας, είναι διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων και θα περιλαμβάνει δύο συναντήσεις την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα) διάρκειας περίπου μιας ώρας. Η πρώτη περίοδος του προγράμματος αρχίζει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και λήγει τη Τετάρτη 20 Ιουλίου, και η δεύτερη περίοδος αρχίζει τη Δευτέρα 25 Ιουλίου. 

Η δεύτερη δράση μας απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά, άνω των 6 χρόνων, που γνωρίζουν καλά κολύμβηση και είναι η «ιστιοπλοΐα για παιδιά».

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα σωματικής διάπλασης, δύναμης και φύλου. Με τη καθοδήγηση εξειδικευμένου εκπαιδευτή τα παιδιά, που για πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα  μάθουν μέσα από παιχνίδι και σωστή καθοδήγηση την τέχνη και τα μυστικά της ιστιοπλοΐας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα της, την εξάσκηση σώματος και πνεύματος, την κοινωνικοποίηση και την αύξηση της ευρηματικότητας. Στο πρόγραμμα μπορούν να μετάσχουν και παιδιά που συμμετείχαν παλαιότερα στο πρόγραμμα και θέλουν να αυξήσουν την εμπειρία τους,  ενώ θα δημιουργηθεί ειδικό τμήμα για τους ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα.

Το πρόγραμμα των Ακαδημιών Ιστιοπλοΐας του ΙΣΤ.Ο.Σ. περιλαμβάνει προπονήσεις κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 12:00 και θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους.

1η Περίοδος: Σάββατο 25 Ιουνίου – Κυριακή 10 Ιουλίου

2η Περίοδος: Σάββατο 16 Ιουλίου – Κυριακή 31 Ιουλίου

3η Περίοδος: Σάββατο 6 Αυγούστου – Κυριακή 28 Αυγούστου (δεν περιλαμβάνεται το Σαββατοκύριακο 13-14 Αυγούστου)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις μας (Καλογεροπούλου και Ιπποκράτους) στο δεύτερο λιμανάκι, στη Μαρίνα του Κιάτου ή   επικοινωνήσετε με την γραμματεία του ΙΣΤ.Ο.Σ (Παρασκευή 14:00 - 18:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 18:00) στο τηλ. 2742 301758.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.