Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδος 2017: Επιβεβαίωση . . .


Επιβεβαίωση . . .

Τη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων, τις δυνατότητες τους, αλλά και τις προβλέψεις μας επιβεβαίωσαν οι αθλητές μας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Οι αριθμοί δείχνουν την αλήθεια των γραφομένων και το μέγεθος της επιτυχίας μας. Δεκαπέντε (15) όμιλοι της περιφέρειας και 127 αθλητές πήραν μέρος στο τριήμερο πρωτάθλημα του 2017, για σκάφη Optimist και Laser 4,7. Μετά από 9 κούρσες στα Optimist και 8 στα Laser οι αθλητές μας πήραν 4 από τις 6 πρώτες θέσεις.

Πρωταθλητής Περιφέρειας στα Optimist αναδείχθηκε, με διαφορά, ο 11χρονος Γιώργος Γκιζαριώτης, που χάρισε στον Όμιλό μας τρία κύπελλα, του Πρωταθλητή, του 1ου στην κατάταξη αγοριών και του 1ου στην κατάταξη των 11χρονων. Είναι ο αθλητής που συγκέντρωσε τις περισσότερες πρώτες θέσεις, που ανέβηκε 3 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και που δίκαια χαρακτηρίστηκε από τους οργανωτές «ο συνήθης ύποπτος».

Στον Ιστ.Ο.Σ ανήκει και η πρώτη θέση στη κατάταξη των Optimist κοριτσιών. Η Δήμητρα Κοκιούση, στον τελευταίο της αγώνα με Optimist και πριν αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη κατηγορία των 420, μας χάρισε μια ακόμα πρωτιά και απέδειξε ότι η μέχρι τώρα πορεία της μόνο τυχαία δεν ήταν.  

Έκπληξη ήταν η Ματίνα Τσαπάρα, που άφησε για λίγο την προπόνηση με το 420 για να τρέξει στην κατηγορία Laser 4,7. Και δικαιώθηκε με την πρώτη θέση, στα κορίτσια, που κατέλαβε στον πρώτο της αγώνα με τέτοιο σκάφος. Εξαιρετική ήταν και η Άννα Μαρία Βασιλείου, που μέχρι τη τελευταία κούρσα διεκδικούσε την τρίτη θέση στα κορίτσια της κατηγορίας, για να τερματίσει τελικά τέταρτη. Σε επίπεδο γενικής κατάταξης στα Laser τη δεκάδα έκλεισε ο Χρήστος Πανταζής, στην πιο ώριμη και πολλά υποσχόμενη εμφάνισή του σε τόσο δύσκολους αγώνες.

Ο συνδυασμός της έντασης του ανέμου και της σωματοδομής του Γιώργου Λυμπερόπουλου, του Γιώργου Στριμμένου και του Χρήστου Πιτσαδιώτη ήταν καθοριστικός παράγοντας στην κατάταξή τους. Στις κούρσες με ισχυρό αέρα ήταν μέσα στη δεκάδα, όμως αυτές δυστυχώς ήταν πολύ λίγες, και έτσι τελικά δεν κατάφεραν να μας προσφέρουν και άλλα κύπελλα και βαθμούς.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Γιώργος Γκιζαριώτης, η Δήμητρα Κοκιούση, ο Γιώργος Λυμπερόπουλος, η Ματίνα Τσαπάρα και ο Χρήστος Πανταζής εξασφάλισαν την είσοδό τους στην προεθνική ομάδα των Optimist, οι 3 πρώτοι και των Laser 4,7 οι υπόλοιποι και θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην εθνική ομάδα στα μέσα Απριλίου. Επιπλέον ο Γιώργος Γκιζαριώτης και η Δήμητρα Κοκιούση απέκτησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Τουρκία.

Για την ιστορία, τη δεύτερη θέση στη γενική και στα αγόρια των Optimist πήρε ένας ακόμα αθλητής από την Κορινθία, ο Παναγιώτης Σπανός από τον Ν.Ο. Άσσου, αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία των δύο ομίλων της βορειοανατολικής γωνιάς του Κορινθιακού μπορεί να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις σε όλους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.