Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ελπιδοφόρα εμφάνιση


Ελπιδοφόρα εμφάνιση


Ελπίδες μας γέννησαν οι αθλήτριές μας Δήμητρα Κοκιούση – Ματίνα Τσαπάρα και Άννυ Παναγοπούλου – Αλίκη Κανέλλου καθώς και ο Χρήστος Πανταζής  με την εμφάνισή τους στην Athens Eurolymp Week 2017, που τελείωσε χθες το απόγευμα.

Στον τριήμερο αυτό Διεθνή αγώνα, οι 4 αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, στον πρώτο μεγάλο αγώνα των 420 της χρονιάς, βρέθηκαν αντιμέτωπες με παγκόσμιους πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας. Τα κορίτσια μας είχαν να παλέψουν  με το σύνολο των αθλητών που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν, σε περίπου ένα μήνα, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα για τις «φρέσκιες στη κατηγορία»  Δήμητρα και  Ματίνα, που τερμάτισαν στην 8η θέση στην πρώτη κούρσα του αγώνα, αλλά, καθώς η ένταση του αέρα αυξήθηκε, δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στις επόμενες δύο κούρσες της ημέρας. Η Άννυ με την Αλίκη ξεκίνησαν επιφυλακτικά και σε συνδυασμό με την αβαρία που είχαν στην τελευταία κούρσα δεν κατάφεραν να βρεθούν στη θέση που τους αξίζει.

Το γεγονός του Σαββάτου ήταν το “Pasta Party” που διοργάνωσε για αθλητές και προπονητές ο ΝΟΤΚ. Και αυτό γιατί η κακοκαιρία δεν επέτρεψε να γίνουν οι τρεις προγραμματισμένες κούρσες του Σαββάτου,  με αποτέλεσμα ο αγώνας να κριθεί στις 3 κούρσες  της Κυριακής.  Ήταν τρεις κούρσες για πολύ έμπειρα και «καλοδουλεμένα» πληρώματα καθώς ο άνεμος έπαιζε σε ένταση (πάνω από τα 16 μίλια) αλλά και σε διεύθυνση. Όμως το πείσμα και η διάθεση των κοριτσιών μας, αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό τόσο την έλλειψη εμπειρίας σε τέτοιες καιρικές συνθήκες όσο και τις αβαρίες τους με αποτέλεσμα να κάνουν 3 κούρσες γύρω στο 20, και να βρεθούν η Δήμητρα με την Ματίνα στην 22η θέση και η Άννυ με την Αλίκη στην 28η.

Ίσως πιο δύσκολο έργο είχε ο Χρήστος Πανταζής στην κατηγορία Laser 4.7 αφού εκτός από τις καιρικές συνθήκες είχε να ανταγωνιστεί  90 ξένους και Έλληνες αθλητές. Έτσι η 36η θέση που κέρδισε στους άνδρες είναι μια καλή υποθήκη για το μέλλον.

Ελπίδες μας έδωσαν και δύο ακόμα αθλητές μας που συμμετείχαν στις Ολυμπιακές κατηγορίες του Eurolymp, που τελείωσαν την Παρασκευή. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Καραπιπέρη, που πήρε την 9η θέση στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες με σκάφη Finn και την Μαρίλια Μελανίτη, που παρά την αποχώρησή της λόγω τραυματισμού στα μισά του αγώνα, πήρε τελικά την 19η θέση στην κατηγορία Laser Radial.     

 Από την εμφάνιση αυτή των πληρωμάτων του ΙΣΤ.Ο.Σ. δεν θα κρατήσουμε την τελική βαθμολογία αλλά την διάθεση και το πείσμα των κοριτσιών για απόκτηση εμπειριών που θα φέρουν διακρίσεις πολύ σύντομα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.