Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Πολλαπλά μηνύματα από το Αλεποχώρι


Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα ο αγώνας «Αλεποχώρεια 2017 – Δημήτρης Κρητικός», που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Αλεποχωρίου.  Στον αγώνα συμμετείχαν 58 αθλητές από 8 Ομίλους της Αττικής και της Κορινθίας, που αντιμετώπισαν με μεγάλη ψυχραιμία τα τερτίπια του άστατου φθινοπωρινού καιρού.

Ο αγώνας είχε από όλα, μέτρια θερμικά, μπουρίνια, ήπιες αύρες και μαΐστρο στα 25 μίλια. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους πιο έμπειρους να επικρατήσουν και στους νεότερους να πάρουν τα κατάλληλα  μηνύματα για την εξέλιξη και τη βελτίωσή τους στο άμεσο μέλλον.

Στην κατηγορία Laser 4.7, μόνο 12 από τους 23 αθλητές κατάφεραν να τερματίσουν και στις 4 κούρσες που έγιναν, αφού η ένταση του αέρα ήταν στα όρια των αντοχών τους. Ο ΙΣΤΟΣ συμμετείχε με τρείς αθλητές, τον Χρήστο Πανταζή, που μετά από σκληρή μάχη έχασε τη δεύτερη θέση για μόλις έναν βαθμό και πήρε το κύπελλο του 3ου της γενικής κατάταξης και του 2ου στα αγόρια και  τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη που το Σάββατο έκανε δυο καλές κούρσες, κάτι που λόγω του αέρα δεν μπόρεσε να επαναλάβει την Κυριακή, με αποτέλεσμα να βρεθεί τελικά στη 13η θέση των αγοριών.
Άτυχος στον πρώτο του αγώνα ήταν ο τρίτος αθλητής μας , ο Αλέξανδρος Παπαευαγγέλου, που μια αβαρία το Σάββατο και ο πολύ δυνατός αέρας της Κυριακής τον κράτησαν εκτός ανταγωνισμού.  Στη καηγορία των Optimist ο Γιώργος Στριμμένος και ο Χρήστος Πιτσαδιώτης έδωσαν μεγάλες μάχες και είχαν και οι δύο 4 κούρσες στην πρώτη δεκάδα, κάτι που τελικά τους οδήγησε στην 7η και 8η θέση της γενικής αντίστοιχα.

 Η θέληση, το πείσμα και τα ρίσκα που πήρε ο 9χρονος Γιώργος Θεοδωρόπουλος ανταμείφθηκαν με την 3η θέση που κατέλαβε στην κατηγορία των 11χρονων. Άτυχος ο 8χρονος Ευάγγελος Δανιήλ, που ο σωματότυπός του δεν του επέτρεψε να κρατήσει την δεύτερη θέση στα 11χρονα που κέρδισε με την αξία του την πρώτη μέρα του αγώνα και τον οδήγησε στην 5η θέση της κατηγορίας.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο «μικρός» μας, ο  Θάνος Θεοδωρόπουλος, που όμως ανέβηκε στο βάθρο να παραλάβει το κύπελλο του μικρότερου αθλητή του αγώνα.  Πιο άτυχος όμως της παρέας ήταν ο Γιώργος Γκιζαριώτης, καθώς μια ίωση τον κράτησε μακριά από τον αγώνα και του στέρησε τη δυνατότητα να αποδείξει, για μια ακόμα φορά, τις ικανότητές του.
Ο αγώνας αυτός προσέφερε σε όλους ένα ακόμα μήνυμα. Στην προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης και της βελτίωσης της περιβαλλοντικής αγωγής έγινε ενημέρωση και διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης βωξίτη στα Γεράνεια Όρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.