Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τέλος καλό ...όλα καλά


Με τον καλύτερο τρόπο τέλειωσαν τα «Σικυώνια 2017» που ήταν ο δεύτερος και τελευταίος αγώνας που διοργάνωσε τη φετινή χρονιά ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων. Ευτυχώς τα διαδικαστικά  προβλήματα ξεπεράστηκαν γρήγορα και το Σάββατο το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα.  Τον μέτριο μαΐστρο διαδέχθηκε σταδιακά ένας ισχυρός σορόκος που δυσκόλεψε τους λιγότερους έμπειρους αθλητές και δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή τρίτης κούρσας.

Η Κυριακή είχε άλλο πρόσωπο. Τα 7 – 10 μίλια του μαΐστρου ήταν ότι έπρεπε για να ξεκινήσει η εντυπωσιακή επίδειξη των ικανοτήτων των «μελλοντικών ιστιοπλόων».  Δέκα παιδιά που ξεκίνησαν την ιστιοπλοΐα πριν λίγους μήνες, έλαβαν μέρος σε ένα μίνι αγώνα επίδειξης των γνώσεων και των ικανοτήτων τους να κυβερνούν τα optimist και laser, κάτω από τα γεμάτα θαυμασμό βλέμματα γονιών και περαστικών.

Σκυτάλη πήραν οι αθλητές, που ξεκίνησαν το δικό τους αγώνα. Η πρώτη κούρσα της μέρας ξεκαθάρισε και μαθηματικά τους πρώτους στις 3 κατηγορίες. Όμως η κατάκτηση των δύο επόμενων θέσεων εξελίχτηκε σε πραγματικό θρίλερ, με 4 και 5 αθλητές να διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες τις θέσεις στο βάθρο. 
Το τέλος του αγώνα βρήκε νικητή στα Optimist τον «συνήθη ύποπτο» Γιώργο Γκιζαριώτη, με 5 πρώτες θέσεις σε πέντε κούρσες.  Tη δεύτερη θέση κατέλαβε ένας ακόμα αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, ο Γιώργος Στριμμένος, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ιερόθεος Τουμπανιάρης του Ναυτικού Ομίλου Αλεποχωρίου. 
Στην κατηγορία Optimist για παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2006, νικητής, φυσικά, αναδείχθηκε ο Γιώργος Γκιζαριώτης, ενώ στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο «δικός μας» Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Στην τελευταία κούρσα του αγώνα ο Σωτήρης Παναγάκης του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας, άρπαξε την τρίτη θέση του βάθρου από την Γεωργία Συλιβάνη του Ν.Ο. Αλεποχωρίου. Πίσω της, με μικρή διαφορά, βρέθηκαν οι Μάριος Βαρδουνιώτης, Πάνος Νικολακάκης του ΣΕΑΝΑΤΚ και Θάνος Θεοδωρόπουλος, που έχασαν μια κούρσα ο καθένας, ενώ άτυχος ήταν ο Ευάγγελος Δανιήλ, που έχασε δύο κούρσες και βρέθηκε τελικά στην 7η θέση.    
Στην κατηγορία Optimist για μεγάλα παιδιά (γεννηθέντα πριν το 2006), στην πρώτη θέση του βάθρου δικαιωματικά ανέβηκε ο Γιώργος Στριμμένος. Τη δεύτερη κατέλαβε ο Ιερόθεος Τουμπανιάρης, ενώ και πάλι  στην τελευταία κούρσα ο δικός μας Χρήστος Πιτσαδιώτης πήρε την τρίτη θέση από τον Παύλο Τουμπανιάρη, του Ν.Ο. Αλεποχωρίου.         
Στην κατηγορία Laser o Γιώργος Λυμπερόπουλος, χάρισε στον ΙΣΤ.Ο.Σ μια ακόμα νίκη. Στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία αυτή πήρε άνετα την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τους πιο έμπειρους αθλητές του Ν.Ο. Αλεποχωρίου, Παναγιώτη Τουμπανιάρη και Γιώργο Οικονόμου.   Μόλις δύο και τρεις βαθμούς αντίστοιχα από την τρίτη θέση βρέθηκαν οι Σωτήρης Κωνσταντινίδης και Άννα Μαρία Βασιλείου, που έχασαν τη θέση αυτή στις δύο τελευταίες κούρσες. 
Ο πρόεδρος του Ν.Ο. Αλεποχωρίου, Γιώργος Τουμπανιάρης, και του Ν.Ο. Ξυλοκάστρου, Αργύρης Ιωαννίτης απένειμαν μετάλλια στους νεοφώτιστους ιστιοπλόους του ΙΣΤΟΣ, Ελίζα, Δημήτρη, Ερμή, Χριστίνα, Γιάννη, Αλέξανδρο, Αγάπη και Βίκυ και του ΝΟ Ξυλοκάστρου Σωκράτη και Νίκο, σε αναγνώριση των προσπαθειών τους και της αγάπης τους για το άθλημα. 
Την απονομή των επάθλων στους νικητές έκαναν ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα, Γιώργος Γιαβούρογλου, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Κιάτου, Παρασκευάς Κορωναίος καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων, Παναγιώτης Καραχάλιος, που με την παρουσία τους τίμησαν τους μικρούς αθλητές αλλά και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων. Τέλος οι Loutraki Divers απένειμαν το κύπελλο στον μικρότερο αθλητή του αγώνα, τον επτάχρονο Θάνο Θεοδωρόπουλο.
Αυτή όμως δεν ήταν η τελευταία απονομή, καθώς αμέσως μετά έγινε μια πρωτότυπη απονομή. Οι Σωτήρης Παναγάκης και Γιώργος Γκιζαριώτης ανέβηκαν μαζί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για να παραλάβουν .... την τούρτα των γενεθλίων τους και να ακούσουν τις ευχές όλων των παρευρισκόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.