Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Απίστευτη εμπειρία


Έτσι χαρακτήρισαν, με μια φωνή,  την συμμετοχή τους στο ΕυρωπαϊκόΠρωτάθλημα  420 τα κορίτσια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων.  Και τα λόγια τους  δεν έχουν καμία υπερβολή. Σε έναν από τους κορυφαίους αγώνες από πλευράς οργάνωσης, η Άννυ Παναγοπούλου με την Αλίκη Κανέλλου και η Δήμητρα Κοκιούση με την Ματίνα Τσαπάρα είχαν να συναγωνιστούν όχι μόνο με τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων της Ευρώπης αλλά και  τις καλύτερες αθλήτριες από χώρες όπως το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ταϊλάνδη, η Τουρκία, η Ιαπωνία,η Νότιος Αφρική, η Ουρουγουάη  κ.α.    
Οι 360 αθλητές και τα 180 σκάφη έδωσαν επί 6 ημέρες μεγάλες μάχες για τη διάκριση, με δύσκολες, κάποιες μέρες, καιρικές συνθήκες. Για πολλούς από τους αθλητές αυτούς ήταν η τελευταία «σκληρή προπόνηση» για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που ακολουθεί. Τα κορίτσια μας αν και ξεκίνησαν μουδιασμένα, υπό την καθοδήγηση του προπονητή μας Γιώργου Γιαβούρογλου, κατάφεραν να ξεπεράσουν την απειρία τους και να κάνουν σιγά-σιγά όλο και καλύτερες κούρσες.
Έτσι το τέλος του αγώνα των γυναικών, που είχε νικήτριες τις Ισπανίδες αδελφές Caba, βρήκε την Άννυ και την Αλίκη στην 4η θέση της Ελληνικής κατάταξης. Στην κατάταξη της κατηγορίας των παιδιών «κάτω των 17 χρόνων», που βρήκε στη 1η θέση τους Ιταλούς Sposato και Centrone,  η Δήμητρα με τη Ματίνα, με δύο εξαιρετικές κούρσες την τελευταία μέρα, πέρασαν 6ες στην κατάταξη των Ελληνίδων.  
Για τα κορίτσια μας το βάπτισμα του πυρός στους παγκόσμιους υγρούς στίβους ήταν επιτυχημένο και είμαστε σίγουροι ότι, μαζί με την αγάπη τους για το άθλημα, θα είναι το μεγαλύτερο εφόδιο τους για τις επιτυχίες τους στο μέλλον.

Για την ιστορία η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 420 του 2017 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ανδρών με τους Αθανασόπουλο – Τασσιό.  Ένα χρυσό και  ένα αργυρό κατέκτησαν στην κατηγορία γυναικών «κάτω των 17» η Σπανάκη –Παπαδοπούλου και η Παππά-Τσαμοπούλου αντίστοιχα .


Η μεγάλη αυτή διοργάνωση, την ευθύνη της οποίας είχε ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας η οποία χαρακτηρίστηκε, από όλους τους ξένους, ως η κορυφαία των τελευταίων χρόνων έκλεισε με την απονομή των επάθλων και ένα χαρούμενο πάρτι στο οποίο συμμετείχαν όλοι, αθλητές, προπονητές εθελοντές και οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.