Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist


Ολοκληρώθηκε χθες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2017. Διακόσιοι ογδόντα τέσσερις αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας μέχρι 15 ετών, έδωσαν επί 4 ημέρες μεγάλες μάχες για την κατάκτηση της νίκης.



Όμως η μεγαλύτερη μάχη τους δεν ήταν αυτή με τους συναθλητές τους, αλλά η μάχη που έδωσαν όλοι με τις καιρικές συνθήκες. Για μια ακόμα φορά, μετά το Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων του 2015, ο θαλάσσιος στίβος στην Ανάβυσσο αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολος για τους ιστιοπλόους. Οι μικρής έντασης άνεμοι, οι πολλές αλλαγές κατεύθυνσης και τα θαλάσσια ρεύματα της περιοχής σε συνδυασμό με την ζέστη ταλαιπώρησαν αφάνταστα τους αθλητές, που ήταν υποχρεωμένοι να παραμένουν 5 με 6 ώρες στα σκαφάκια τους, για να καταφέρουν να κάνουν 2 – 3 κούρσες συνολικής διάρκειας 120- 150 λεπτών.

Με δεδομένες αυτές τις συνθήκες οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων έκαναν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Ο Γιώργος Γκιζαριώτης, παρότι 11χρονος, πάλεψε με τους «μεγάλους», κέρδισε δίκαια μια θέση στο χρυσό στόλο και διεκδίκησε με αξιώσεις την πρώτη θέση ανάμεσα στους αθλητές της περιφέρειας μας για να τερματίσει τελικά στην 84η θέση της γενικής και 3ος μεταξύ των αθλητών που ανήκουν στην Περιφέρειά μας.

Μειονέκτημα, για τις επικρατούσες συνθήκες, ήταν ο σωματότυπος (βάρος και ύψος) για τον Γιώργο Στριμμένο και Γιώργο Λυμπερόπουλο, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στον ασημένιο στόλο. Με καλές κούρσες, όταν η ένταση του ανέμου ανέβαινε, ο Γιώργος Στριμμένος πήρε την 41η θέση στην κατάταξη του ασημένιου στόλου. Ρίσκαρε για να καλύψει το χάντικάπ του ο Γιώργος Λυμπερόπουλος, κάτι που πλήρωσε με μια άκυρη κούρσα. Έτσι έχασε αρκετές θέσεις και τερμάτισε τελικά στην 52η θέση.

Εμείς θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και στα τρία παιδιά μας αλλά και τον προπονητή μας Γιώργο Γιαβούρογλου, και να πούμε στους «Γιώργηδες» καλή επιτυχία, νίκες και επιμονή γιατί έχουν δείξει ότι το μέλλον τους ανήκει.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.