Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Άλλα δε άνεμος . . . κελεύει





Με την διεξαγωγή 9 ιστιοδρομιών ολοκληρώθηκε το  Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist για παιδιά μέχρι 11 χρονών, στην παραλία Μαραθώνα.  Δυστυχώς οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που επικρατούσαν και τις τρεις μέρες του αγώνα, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε αγωνιζόμενους και οργάνωση. «Θύματα» των βουλών του ανέμου ήταν όλα τα παιδιά με μικρό σωματικό βάρος και λίγες εμπειρίες σε ανέμους πάνω από 16-18 μίλια, που δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μία κούρσα. Και αυτό γιατί, για λόγους ασφαλείας, οι προπονητές τους δεν τους επέτρεψαν να αγωνιστούν με τέτοιες συνθήκες. 
Βέβαια υπήρξαν και οι «τολμηροί» που αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και έπεισαν τους προπονητές τους ότι μπορούν να συμμετάσχουν στον δύσκολο αυτό αγώνα με τις τόσο αντίξοες συνθήκες. Ανάμεσα σε αυτούς και οι  δικοί μας Πάνος Αδάμ, Μάριος Βαρδουνιώτης, Ευάγγελος Δανιήλ, Γιώργος και Θάνος Θεοδωρόπουλος που δοκίμασαν, την τελευταία μέρα του αγώνα,  τις δυνάμεις τους σε δύο ιστιοδρομίες ο καθένας.
Ο Γιώργος, με την 11η θέση, ανάμεσα στα 224 αγόρια, αλλά και ο Πάνος που πήρε την 18η, στην πρώτη τους κούρσα δικαίωσαν την απόφασή τους. Στη δεύτερη ιστιοδρομία ο Πάνος ήταν πιο γρήγορος με αποτέλεσμα τελικά να βρεθεί μια θέση μπροστά από το Γιώργο στη γενική κατάταξη. Παρά τη μεγάλη τους προσπάθεια ο Μάριος, ο Ευάγγελος και ο Θάνος, πλήρωσαν την έλλειψη «κιλών» και εμπειρίας και δεν κατάφεραν να βαθμολογηθούν. Όμως και οι πέντε απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.
Με τον καλύτερο τρόπο ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του αγώνα ο «συνήθης ύποπτος» Γιώργος Γκιζαριώτης. Ο πρωταθλητής Περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κάλυψε το  χάντικαπ του μικρού σωματικού του βάρους, με την εμπειρία και το πείσμα του και κατάφερε να κάνει εννέα εξαιρετικές κούρσες,  έξι στην πρώτη εικοσάδα και 3 στην πρώτη δεκάδα. Οι κούρσες του αυτές τον έφεραν στη 14η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε 224 συναθλητές του, δίνοντας παράλληλα εγγυήσεις για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.
Εμείς, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας Γιώργο Γιαβούρογλου και να συγχαρούμε όλους τους αθλητές μας που πήραν μέρος στον αγώνα για την προσπάθεια, το θάρρος και την επιμονή τους και να τους τονίσουμε ότι αυτά τα τρία χαρακτηριστικά θα τους οδηγήσουν σύντομα στο δρόμο προς την κορυφή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.