Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Αμεινόκλεια 2017 : Στόχος επετεύχθη




          Με 5 «κύπελλα» επέστρεψε η ομάδα Optimist του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων από τη «μάχη του Άσσου» στη βάση της, στο Κιάτο. Στον αγώνα που διοργάνωσε, το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου, ο Ναυτικός Όμιλος Άσσου πήραν μέρος 50 νεαροί αθλητές από 8 Ομίλους.
Τις εξαιρετικές συνθήκες του Σαββάτου, ελαφρός μαΐστρος στα 7-10 μίλια, διαδέχθηκε η σχεδόν χειμωνιάτικη Κυριακή, με τον άνεμο να αλλάζει συχνά κατεύθυνση και ένταση (από 10 έως και 20 μίλια) που ταλαιπώρησε και προβλημάτισε τους λιγότερο έμπειρους αθλητές.
Απονομή 11χρονων
Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Γιώργο Γκιζαριώτη να πάρει άνετα τη πρώτη θέση  στους αθλητές μέχρι 11 ετών και τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη των Optimist. Όμως μια απόφαση της οργάνωσης, ότι τα κάτω των 11 ετών αγόρια, δεν μετέχουν στην κατάταξη των αγοριών, στέρησε στον Γκιζαριώτη τη δεύτερη θέση του βάθρου στην απονομή των αγοριών. Έτσι ο Γιώργος Λυμπερόπουλος, πού ήταν στην τρίτη θέση της κατάταξης των αγοριών, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας το τρίτο σκαλί στον 4ο της κατάταξης, τον Τάσο Μαρκεζίνη του Ι.Ο. Πατρών.

Απονομή Αγόρια
Ευχάριστη έκπληξη για όλους μας ήταν η ελπιδοφόρα εμφάνιση του 9χρονου Γιώργου Θεοδωρόπουλου. Ο «μικρός» μας, με μόνο έξι μήνες ενασχόληση με την ιστιοπλοΐα και στον πρώτο του αγώνα, έδωσε δείγματα ταλαντούχου ιστιοπλόου και πήρε την τρίτη θέση και το «κύπελλο» στα 11χρονα. Το βάπτισμα του πυρός, με αρκετά καλές κούρσες, πήραν και οι πρωτάρηδες Πάνος Αδάμ, Ευάγγελος Δανιήλ, Μάριος Βαρδουνιώτης και ο 7χρονος Θάνος Θεοδωρόπουλος, που πήρε το κύπελλο του μικρότερου αθλητή του αγώνα. Για τον Ευάγγελο, τον Θάνο, τον Μάριο και τον Πάνο, που αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες με τον καιρό της Κυριακής και έχασαν μια κούρσα, ο αγώνας του Σαββατοκύριακου ήταν μια πολύ καλή προπόνηση για τον πρώτο μεγάλο τους αγώνα, το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων, που αρχίζει την επόμενη Κυριακή στο Σχοινιά Μαραθώνα.  

Η ομάδα μας Laser 4,7
Στην κατηγορία Laser 4.7, η μάχη του 14χρονου Σωτήρη Κωνσταντινίδη και της 15χρονης Άννας Μαρίας Βασιλείου ήταν άνιση, καθώς, η αλλαγή της κατηγορίας σε Open (δηλ. χωρίς ηλικιακό περιορισμό) τους έφερε αντιμέτωπους με αντιπάλους μεγαλύτερους σε ηλικία και εμπειρίες. Παρόλα αυτά, με πολύ καλές κούρσες, κατάφεραν να πάρουν την  έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα.


Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας, για τις προσπάθειές τους αλλά και στον προπονητή μας, Γιώργο Γιαβούρογλου, για το άψογο «κοουτσάρισμα» της ομάδας.


Ραντεβού σύντομα στο Πανελλήνιο . . .


Ο μικρότερος αθλητής του αγώνα 

Ο συνήθης "ύποπτος"
Το μοναδικό κορίτσι της ομάδας 
Το μέλλον του Ομίλου
Ανάλυση αποτελεσμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.