Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Παιδικά χαμόγελα…


...ήταν αυτό που εισπράξαμε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων μετά το τέλος της διοργάνωσης του αγώνα «Κλεισθένεια 2018» που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Ο αγώνας ξεκίνησε το Σάββατο με την μαρίνα του Κιάτου να πλημυρίζει από αθλητές, σκαφάκια, φουσκωτά, προπονητές και γονείς, από 7 ιστιοπλοϊκούς Ομίλους. Ο πολύ καλός καιρός επέτρεψε στους σαράντα οκτώ μικρούς αθλητές, παιδιά από 7 έως 17 χρόνων, να ριχτούν στη μάχη για τη διάκριση και στους γονείς να απολαύσουν από την παραλία τις προσπάθειές τους. Ο άστατος καιρός της Κυριακής όμως ανάγκασε την επιτροπή να μην επιτρέψει την διεξαγωγή, για λόγους ασφαλείας των αθλητών, όλων των προγραμματισμένων ιστιοδρομιών. Έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή μιας μόνο κούρσας, που προστέθηκε στις τρεις κούρσες που διεξήχθησαν το Σάββατο.

Οι μάχες στον υγρό στίβο του Κιάτου ήταν συναρπαστικές και αμφίρροπες κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το βάθρο των νικητών φιλοξένησε αθλητές και από 6 ομίλους. Πολυνίκης αναδείχθηκε ο, πολυπληθέστερος σε αθλητές, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με 6 θέσεις στο βάθρο, εκ των οποίων 3 πρώτες. Ακολούθησε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων με μία πρώτη θέση και 3 συνολικά στο βάθρο, ενώ 2 θέσεις εξασφάλισε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Μάτι Αττικής. Τέλος από μια θέση στο βάθρο είχαν ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αιγίου «Ο Ποσειδών», ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου «Ιάσων» και ο Αθλητικός Όμιλος Ιθάκης «Η Πρόοδος».

Για την ιστορία, στην κατηγορία των Optimist, για παιδιά μέχρι 11 χρόνων, πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος του Ιστ.Ο. Σικυωνίων, και ακολούθησαν στην 2η θέση ο Κωνσταντίνος Αθανασίου (Ν.Ο. Αιγίου «Ο Ποσειδών») και στην 3η η Όλγα-Θεοδώρα Δούσκα του Ι.Ο. Πατρών. Στην πέμπτη θέση των 11χρομων, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία, τερμάτισε ο Ευάγγελος Δανιήλ, ενώ στην 7η θέση, με πολύ καλές κούρσες για την εμπειρία του, ανέβηκε ο Πάνος Νικολακάκης. Ο μικρότερος αθλητής μας, ο 8χρονος Θάνος (Ντάνος) Θεοδωρόπουλος, επιβεβαιώνοντας το παρατσούκλι του τερμάτισε δυο θέσεις πίσω από τον Πάνο, αλλά έχασε το κύπελλο του μικρότερου αθλητή από την 7χρονη Κωνσταντίνα Δούσκα (Ι.Ο. Πατρών).

Στην κατηγορία των Optimist, για αγόρια 12-15 ετών, νικητής ήταν ο Νικόλας Γεωργόπουλος, με 2ο τον Αναστάσιο Μαρκεζίνη, και οι δύο του Ι.Ο. Πατρών, που πέρασαν στην τελευταία κούρσα τον δικό μας Γιώργο Στριμμένο, αφήνοντάς τον στην τρίτη θέση. Ο Χρήστος Πιτσαδιώτης δεν συνέχισε τις προηγούμενες καλές του εμφανίσεις και τερμάτισε στη 10η θέση της κατάταξης, ενώ άτυχος για μια ακόμα φορά ο Γιώργος Γκιζαριώτης, που καθηλώθηκε το Σάββατο στο κρεβάτι και δεν μπόρεσε να αποδείξει τις ικανότητές του.
Στην κατηγορία των Optimist, για κορίτσια 12-15 ετών, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Αθανασία Σιώκου (Ι.Ο. Πατρών), ακολουθούμενη από την Βασιλική Φλώρου (Ν.Α.Ο. Μάτι Αττικής) και την Έλενα Ντρε  του Α.Ι.Ο. Ρίου «Ιάσων».

Στην κατηγορία Laser 4.7, για παιδιά μέχρι 17 χρόνων, στα αγόρια επικράτησε ο Ι.Ο.Πατρών με τους Γιάννη Σιώκο και Αριστοτέλη Κουλουμπή-Καλογερόπουλο να κάνουν το 1-2 και τον Άγγελο Βασιλόπουλο (Ν.Α.Ο. Μάτι Αττικής) να μένει τρίτος. Η μάχη ανάμεσα στους αθλητές μας Σωτήρη Κωνσταντινίδη και Γιώργο Λυμπερόπουλο, έληξε με την επικράτηση του «άπειρου» Σωτήρη έναντι του «απροπόνητου» Γιώργου, που κατέλαβαν την 7η και 8η θέση της κατάταξης αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Laser 4.7 για κορίτσια, η Ιωάννα Δευτεραίου του Α.Ο. Ιθάκης «Η Πρόοδος» πήρε άνετα την πρώτη θέση εμπρός από την Παναγιώτα Χριστοπούλου (Ν.Ο. Αιγίου «Ο Ποσειδών») και την δική μας Άννα-Μαρία Βασιλείου που, παρά τις δύσκολες για το σωματότυπό της συνθήκες, πήρε την τρίτη θέση.

Ένας πλούσιος μπουφές, που ετοιμάστηκε από τους γονείς των αθλητών του Ιστ.Ο. Σικυωνίων, περίμενε αθλητές, προπονητές και φιλοξενούμενους, λίγο πριν την χαρά της απονομής των επάθλων, που αθλοθέτησε «Η Μηκώνη».


Μια κατά γενική ομολογία πετυχημένη διοργάνωση έφτασε στο τέλος της χάρη στη βοήθεια της «Memos Fruit», της «Florida S.A.», της «Ρέκκας Α.Ε.», της «Παπανικολάου Τεχνική» και στη συμπαράσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και ελπίζουμε να συνεχίσουν τη στήριξη τους στην προσπάθεια μας.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.