Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ελπίζουμε …





Τους 35 αθλητές και αθλήτριες που χάρισαν μεγάλες στιγμές στην Πατρίδα μας, συλλέγοντας 35 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, βράβευσε στη διάρκεια της «Βραδιάς των Πρώτων»,  το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Την ιδιαίτερη, για την ιστιοπλοϊκή οικογένεια, αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Κιμ Αντερσεν, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος κι άλλοι επίσημοι.

Τα βραβεία στους Έλληνες νικητές των Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών αγώνων ιστιοπλοΐας παρέδωσαν μικροί αθλητές και αθλήτριες, παιδιά έως 15 ετών, που διακρίθηκαν την περσινή χρονιά στην κατηγορία των Optimist. Ήταν οι μικροί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των 6 ιστιοπλοϊκών περιφερειών τις Ελλάδας και ανάμεσα σε αυτούς και οι δύο καλύτεροι αθλητές της περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων νήσων, οι δικοί μας, Δήμητρα Κοκιούση και Γιώργος Γκιζαριώτης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους βραβευθέντες αλλά και τους βραβεύοντες ιστιοπλόους είναι και άριστοι μαθητές.

Στις πρωταθλήτριες Ευρώπης με σκάφη 420, Αριάδνη Σπανάκη και Μυρτώ Παπαδοπούλου τα βραβεία απένειμε η Δήμητρα Κοκιούση, που πρόσφατα εντάχθηκε στην ίδια κατηγορία, ενώ ο Γιώργος Γκιζαριώτης είχε την τιμή να απονείμει τα βραβεία στο πιο πετυχημένο δίδυμο των τελευταίων χρόνων, στους Πρωταθλητές Ευρώπης 2017 και Παγκόσμιους πρωταθλητές 2016, με σκάφη 420,  Τέλη Yogo Αθανασόπουλο και Δημήτρη Τασσιό.

Η παρουσία του 11χρονου Γιώργου και της 14χρονης Δήμητρας στη μεγάλη αυτή γιορτή ήταν μια ακόμα δικαίωση για αυτούς. Όμως δικαιωμένοι αισθανόμαστε και όλοι εμείς στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων, και προπάντων ο προπονητής μας Γιώργος Γιαβούρογλου, που βλέπουμε τις προσπάθειές μας να «πιάνουν τόπο» και να κάνουν τον Όμιλό μας και το Κιάτο σημείο αναφοράς. Και αυτές δεν τελειώνουν εδώ, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι το πιο δύσκολο δεν είναι να κατακτήσεις την κορυφή, αλλά να παραμείνεις σε αυτήν.

Εμείς στον Ιστ.Ο.Σ. πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση των προσπαθειών και του ταλέντου των αθλητών από την παρουσία τους στα σκαλιά των παγκόσμιων και ευρωπαϊκών βάθρων και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι σε αυτά τα παιδιά, τους γονείς τους αλλά και την κοινωνία του Κιάτου, για να τα καμαρώσουμε εκεί και να νοιώσουμε περήφανοι σαν Έλληνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.