Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14 Απριλίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με σκάφη 420, με τη Ματίνα Τσαπάρα και τη Δήμητρα Κοκιούση να καταλαμβάνουν την 6η θέση στις γυναίκες κάτω των 19 ετών. 
Όλα κρίθηκαν την τέταρτη και τελευταία μέρα των αγώνων. Οι ασθενείς άνεμοι των δύο πρώτων ημερών και η παντελής άπνοια της τρίτης μέρας ανάγκασαν τους αθλητές να κάνουν μόνο πέντε, από τις 9 προγραμματισμένες κούρσες. Και αυτές, κάτω από συνθήκες που απαιτούσαν εμπειρία, άριστα υλικά και πολύ τύχη. Αυτός ήταν και ο λόγος που από την κορυφή της προσωρινής κατάταξης μετά τις 5 κούρσες απουσίαζαν τα «φαβορί». Την τελευταία μέρα ο αέρας έκανε επιτέλους τη χάρη στους αθλητές. Έτσι οι οργανωτές αποφάσισαν να κάνουν 4 κούρσες, κάτι που κούρασε πολλούς αθλητές που δεν είχαν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση και έφερε ανακατατάξεις στα αποτελέσματα. Για την ιστορία, πρωταθλητές του 2018 με σκάφη 420, αφήνοντας πίσω τους αθλητές και αθλήτριες με παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς τίτλους, αναδείχθηκαν ο Πάτροκλος Μανδηλαράς με τον Βησσαρίωνα Παππά στους άνδρες και η Μελίνα Παππά με την Μαρία Τσαμοπούλου στις γυναίκες, όλοι ηλικίας κάτω των 17 χρόνων.   

Τα κορίτσια του ΙΣΤ.Ο.Σ. ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα και βρέθηκαν από την αρχή στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας τους, διεκδικώντας με αξιώσεις ακόμα και την τρίτη θέση. Την τελευταία όμως ημέρα, η Ματίνα και η Δήμητρα, πάλεψαν αλλά δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν τις καλές κούρσες των δύο πρώτων ημερών και έτσι τερμάτισαν στην 9η θέση των γυναικείων πληρωμάτων και την 6η στις γυναίκες κάτω των 19 ετών.

Σε μια δύσκολη κατηγορία σκαφών ή Ματίνα και η Δήμητρα κατάφεραν στην δεύτερη συμμετοχή τους σε αγώνα πρωταθλήματος να κάνουν τον προπονητή μας, Γιώργο Γιαβούρογλου, και όλους εμάς περήφανους για την πρόοδό τους αλλά και τις υποσχέσεις που έδωσαν για το μέλλον.Ευχαριστούμε την Natascha Maria B.για τις υπέροχες φωτογραφίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.