Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Η παράδοση συνεχίζεταιΟ Χρήστος Πανταζής, η Άννυ Παναγοπούλου και ο 12χρονος Γιώργος Γκιζαριώτης πήραν, από τους μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές μας,  τη σκυτάλη και απέδειξαν ότι η παράδοση συνεχίζεται και ότι η δουλειά που γίνεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων είναι σοβαρή και υπεύθυνη.

Τα «Παστρικάκεια 2018», που είναι ο μεγαλύτερος ίσως διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας μετά τα πανελλήνια πρωταθλήματα, διοργάνωσε η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς,  συγκέντρωσαν πάνω από 400 ιστιοπλόους από όλη σχεδόν την Ελλάδα που διαγωνίστηκαν για δύο μέρες για μια θέση στο βάθρο.

Στην πρώτη θέση στο βάθρο της κατηγορίας με σκάφη τύπου Europe «ανέβηκε», στον αγώνα αυτό, ο δικός μας Χρήστος Πανταζής. Ο 16χρονος Χρήστος πάλεψε τη δεύτερη μέρα του αγώνα με πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους και κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση με μόλις ένα βαθμό διαφορά. Με τις οδηγίες του Παναγιώτη Κοτσοβού, ο Χρήστος, στον 2ο μόλις αγώνα του με σκάφη αυτού του τύπου,  έδειξε ότι έχει τα φόντα να διεκδικήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Europe που θα διεξαχθεί σε περίπου δύο μήνες.

Στην ίδια κατηγορία σκαφών αγωνίστηκε και η Άννυ Παναγοπούλου, η οποία είχε πολύ πιο δύσκολο έργο με αντιπάλους πρωταθλήτριες προηγούμενων ετών αλλά και την απειρία της σε αυτά τα σκάφη. Παρόλα αυτά η 5η θέση που κατέλαβε στις γυναίκες και συζητήθηκε και δίνει ελπίδες ότι μια θέση στην τριάδα του επικείμενου πρωταθλήματος είναι μέσα στις δυνατότητές της.

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Γιώργου Γκιζαριώτη, στην κατηγορία Optimist. Ο μικρός έπεσε στο «λάκκο των λεόντων» (σ.σ. τον Αργοσαρωνικό) για τους ιστιοπλόους και επιβίωσε. Κάνοντας πολύ καλές κούρσες, για την ηλικία και την εμπειρία του, πήρε  την 29η θέση, στη γενική κατάταξη της κατηγορίας του που αριθμούσε 132 αντιπάλους. Και θα μπορούσε να ήταν στην 19η, αν δεν είχε δεχθεί ποινή για λανθασμένη εκκίνηση στην προτελευταία κούρσα. Πάντως και μόνο το γεγονός ότι ήταν ο δεύτερος μόλις αθλητής εκτός Αργοσαρωνικού στην πρώτη τριαντάδα της κατάταξης πιστοποιεί την ανοδική πορεία και τα περιθώρια εξέλιξης του μικρού.
Στην εντυπωσιακή απονομή που έγινε στη  Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη, μελών του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, του ακολούθου άμυνας της Αιγύπτου πλοιάρχου Hany Khalil καθώς και πλήθους φίλων της ιστιοπλοΐας η απόδοση των αθλητών του ομίλου μας έκανε το Κιάτο, για μια ακόμα φορά, θέμα συζητήσεων, προβληματισμών και αναφορών.
Πολλά μπράβο στο Χρήστο, την Άννυ και τον Γιώργο, αλλά και τον προπονητή μας Γιώργο Γιαβούρογλου, που για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσαν την σωστή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στον Ιστ.Ο.Σ. και ευχόμαστε να τους δούμε στο βάθρο των νικητών των επόμενων πρωταθληματικών αγώνων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.