Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Εντυπωσίασε ο ΙΣΤ.Ο.Σ στην Πάτρα

Εντυπωσίασε ο ΙΣΤ.Ο.Σ στην Πάτρα

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό ξέρουν πολύ καλά ότι «το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, το δύσκολο είναι να παραμείνεις» και αυτό πρέπει να το αποδεικνύεις σε κάθε συνάντηση, σε κάθε αγώνα.
Αυτό ακριβώς έκαναν και τα «παιδιά» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, στον αγώνα «ΖΩΗ ΓΛΥΚΕΙΑ» που οργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία ο Ι.Ο. Πατρών το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου, και στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 80 ιστιοπλόοι από 8 ομίλους.
Οι αθλητές του ΙΣΤ.Ο.Σ επιβεβαίωσαν, στον τελευταίο ίσως σημαντικό αγώνα της χρονιάς, αφού σε αυτόν μετείχαν αθλητές από τους κορυφαίους ομίλους της περιφέρειας νοτιοδυτικής Ελλάδας, ότι οι προηγούμενες επιτυχίες τους δεν ήταν κάτι τυχαίο. Τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν.Στη κατηγορία σκαφών τύπου Optimist οι αθλήτριες του ΙΣΤΟΣ ανέβηκαν στις 2 από τις 3 θέσεις του βάθρου. Η Ματίνα Τσαπάρα στη πρώτη θέση γενικής και την πρώτη στη κατηγορία των κοριτσιών και η Δήμητρα Κοκιούση, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα κορίτσια και στο τρίτο της γενικής κατάταξης.
Τις δύο πρώτες θέσεις στη κατηγορία σκαφών Laser Radial κατέλαβαν οι αθλητές μας Παναγιώτης και Σωτήρης Καραπιπέρης, που έδωσαν μεγάλη μάχη μεταξύ τους αφού μέχρι την 4η κούρσα ήταν ισόβαθμοι, με τον πρώτο να παίρνει τελικά τη νίκη στην τελευταία κούρσα του αγώνα. Την τέταρτη θέση πήρε ένας ακόμα αθλητής μας, ο Παναγιώτης Αθανασίου. Στα Laser 4.7, ο Χρήστος Πανταζής αντιμετώπισε πρόβλημα στη δεύτερη κούρσα του αγώνα, με αποτέλεσμα να βρεθεί τελικά στη 13η θέση της κατάταξης.         
Εξαιρετική ήταν όμως και η εμφάνιση των «μικρών», με ηλικία μικρότερη των 11 χρόνων,  αθλητών του ΙΣΤ.Ο.Σ. Επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, οι Γιώργος Γκιζαριώτης, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Γιώργος Στριμένος και Χρήστος Πιτσαδιώτης, αντιμετώπισαν με ψυχραιμία και σιγουριά τις πολύ δύσκολες, για την εμπειρία τους, καιρικές συνθήκες. Παρά το ότι δεν κατάφεραν να τερματίσουν στην 5η  και τελευταία κούρσα του αγώνα λόγω επιδύνωσης του καιρού, βρέθηκαν μπροστά από πολύ πιο έμπειρα πληρώματα παίρνοντας αντίστοιχα την 8η, την 13η, την 15η και την 22η θέση της κατάταξης των “junior”, ενώ ο Πάνος Αδάμ εξασφάλισε το κύπελλο του μικρότερου (ηλικιακά) ιστιοπλόου του αγώνα.
Θυμηθείτε αυτά τα ονόματα, θα τα ακούσετε και άλλες φορές στο μέλλον, όχι μόνο σε θαλασσινούς στίβους, αλλά και στο στίβο της ζωής, μια και η ιστιοπλοΐα σφυρηλατεί χαρακτήρες που μπορούν να αντεπεξέρχονται το ίδιο καλά στις αντιξοότητες της ζωής όπως σε αυτές των καιρικών συνθηκών και της θάλασσας.     

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.