Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Στην κορυφή και πάλι ο ΙΣΤΟΣ

Στην κορυφή και πάλι ο ΙΣΤΟΣ


Την κυριαρχία του στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της δυτικής Ελλάδας επιβεβαίωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία, το τριήμερο 25 – 27 Μαρτίου, ο Α.Ι.Ο Ρίου ΙΑΣΩΝ, στην Πάτρα.

Πρωταθλήτρια στην κατηγορία που αριθμούσε 101 σκάφη Optimist αναδείχθηκε, με σχετική άνεση, η Ματίνα Τσαπάρα ενώ η Δήμητρα Κοκιούση πήρε τη δεύτερη θέση στα κορίτσια της ίδιας κατηγορίας. Μετά από 7 αγώνες, οι δύο αθλήτριες του ΙΣΤΟΣ, μαζί με τον Γιώργο Λυμπερόπουλο, που τερμάτισε 15ος στα αγόρια,  κέρδισαν και την πρόκριση τους για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2016.


Πολύ καλή εμφάνιση και από τους «μικρούς» και «πρωτάρηδες» σε μεγάλες διοργανώσεις αθλητές μας. Οι 11χρονοι ιστιοπλόοι μας, αν και πλήρωσαν την απειρία τους με μερικές άκυρες εκκινήσεις, έκαναν καλές κούρσες με αποτέλεσμα να βρεθούν στην πρώτη 15άδα των «μικρών» και πάνω από τη 50άδα της γενικής κατάταξης. Με το πάθος για την ιστιοπλοΐα που τους διακρίνει είναι  σίγουρο ότι οι Γιώργος Γκιζαριώτης, Γιώργος Στριμμένος και Χρήστος Πιτσαδιώτης θα μας εκπλήξουν ευχάριστα στους προσεχείς αγώνες.



Στην κατηγορία Laser 4,7 η τύχη δεν ήταν με το μέρος των αγοριών μας. Σε μια διοργάνωση που δεν ήταν καθόλου εύκολη, λόγω της εναλλαγής των καιρικών συνθηκών, η μοναδική μας αθλήτρια, η «πρωτάρα» στην κατηγορία 4,7 Άννα – Μαρία Βασιλείου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατάταξη των κοριτσιών.  Ο Δημήτρης Ζαμάνος παρά τον τραυματισμό του τη πρώτη μέρα των αγώνων το «πάλεψε», αλλά τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση της κατάταξης τερματίζοντας τέταρτος. Ο Αννίβας Παπακυριάκος δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και να συμμετάσχει, ενώ ο Χρήστος Πανταζής με διακυμάνσεις στην απόδοσή του βρέθηκε στην 14η της γενικής.

Επιτυχής ήταν και η συμμετοχή του Παναγιώτη Σπανού του Ν.Ο. Άσσου, που προπονείται μαζί με τους αθλητές του ΙΣΤΟΣ και ο οποίος πήρε την 8η θέση στα 11χρονα και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Optimist.


Παρά τον ανηλεή πόλεμο προς τον ΙΣΤΟΣ που συνεχίζουν να κάνουν οι γνωστοί «φίλοι» μας, τα αποτελέσματα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νοτιοδυτικής Ελλάδας 2016 δικαίωσαν πρώτα από όλα τις προσπάθειες των αθλητών μας. Παράλληλα δικαίωσαν και τις προσπάθειες του Δ.Σ. που παρά τις αντιξοότητες κατάφερε να προσφέρει στην περιοχή μας έναν πολύτιμο πόλο έλξης της νεολαίας και ένα κέντρο σοβαρών αθλητικών δραστηριοτήτων. Τέλος δικαίωσαν και τον προπονητή μας, το Γιώργο Γιαβούρογλου, που  ακούραστος, μεταφέρει τις γνώσεις και τη μεγάλη εμπειρία του στους μικρούς αθλητές μας, προετοιμάζοντας τους  μεθαυριανούς  μεγάλους πρωταθλητές.    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.