Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Μια επίσκεψη έκπληξη

Μια επίσκεψη έκπληξη

Τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων επισκεφτήκαν την Παρασκευή 1η Απριλίου οι μαθητές της δευτέρας τάξης του Γυμνασίου Βραχατίου, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εξορμήσεων του σχολείου τους.

Ο προπονητής του ΙΣΤΟΣ, Γιώργος Γιαβούρογλου, ξενάγησε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους , στις εγκαταστάσεις  του ομίλου μας. Μετά από μια σύντομη παρουσίαση των πλεονεκτημάτων του ναυταθλητισμού και του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, που τόσο ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων,  παρουσίασε στους μαθητές τα σκάφη με τα οποία αθλούνται και αγωνίζονται οι νεαροί ιστιοπλόοι σε όλο το κόσμο. Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν  οι απορίες και οι προβληματισμοί των νεαρών μαθητών. Η επίσκεψη έκλεισε με την παρουσίαση της ιστιοπλοΐας για, ηλικιακά, μεγάλους  με την  επίσκεψη όλων στο ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοικτής θαλάσσης του ομίλου.

Για μας όλους στον  Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων η πολύ αυτή ευχάριστη επίσκεψη ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Σε μια εποχή που το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στα «δημοφιλή» αθλήματα η επιλογή των καθηγητών του Γυμνασίου Βραχατίου να παρουσιάσουν στα παιδιά ένα διαφορετικό άθλημα, είναι κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη ευρύτητα πνεύματος και τόλμη να υπερβείς τα εσκαμμένα.

Εμείς στον ΙΣΤΟΣ πιστεύουμε ότι η ιστιοπλοΐα ένα άθλημα με το οποίο μπορούν να ασχοληθούν όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και σωματική διάπλαση, ένα άθλημα «καθαρό» που βοηθάει τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες τους, να μάθουν να συνεργάζονται, να ψάχνουν και να βρίσκουν λύσεις, είναι ένα άθλημα που τα πλεονεκτήματά του πρέπει να τα γνωρίσουν όλα τα παιδιά και θα ήταν χαρά μας να μοιραστούμε με όσους αγαπούν τη θάλασσα, τις γνώσεις μας για την ιστιοπλοΐα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.