Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017



Αρκεί ένα ευχαριστώ;


Ήρθαν από μακριά. Όμως και εδώ είναι ο χώρος τους, το «σπίτι» τους. Γιατί σπίτι τους είναι όλη η Ελλάδα, κάθε παραλία της, κάθε μαρίνα, κάθε αλιευτικό καταφύγιο. Και το σπίτι τους το θέλουν καθαρό, όπως εσείς το δικό σας.

Πρόκειται για τους Loutraki Divers, την ομάδα εθελοντών δυτών από το Λουτράκι, που ξεκινάει τη τέταρτη χρονιά του project τους «WE DIVE WE CLEAN» από το λιμάνι του Κιάτου. Στον τέταρτο χρόνο παρουσίας τους έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 85 δράσεις σε διάφορα λιμάνια της χώρας, έχοντας παραμείνει δεκάδες ώρες κάτω από το νερό και έχουν απομακρύνει από το βυθό πάνω από 24.000 κιλά απορρίμματα, προϊόντα της ανθρώπινης αδιαφορίας, απροσεξίας ή και σκοπιμότητας.
Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που για μια ακόμα φορά θα είναι κοντά μας, να καθαρίσουν την δική μας αυλή, το λιμάνι του Κιάτου, αρκεί μόνο ένα ευχαριστώ;

Εμείς στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων πιστεύουμε ΟΧΙ. Η πράξη αυτή των Loutraki Divers πρέπει να είναι παράδειγμα και μάθημα περιβαλλοντικής συνείδησης για όλους και ιδιαίτερα για τις νεαρές ηλικίες.

Γι’ αυτό σας καλούμε όλους τη Παρασκευή, 17/2/2017 στις 10 το πρωί στο αλιευτικό καταφύγιο του Κιάτου, να δείτε το έργο τους, να βοηθήσετε τη προσπάθειά τους, να ενημερωθείτε για τη θαλάσσια ρύπανση και να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια πως καταστρέφουμε τις θάλασσές μας. Και βέβαια θα ‘ταν ιδιαίτερη χαρά και έκπληξη για μας, αν βλέπαμε η πρωτοβουλία αυτή να γινόταν αφορμή για έναν από τους πιο διδακτικούς «εκπαιδευτικούς περίπατους» των σχολείων της περιοχής μας.

Σας περιμένουμε, γιατί η παρουσία σας και μόνο αξίζει για τους ανθρώπους αυτούς κάτι πολύ περισσότερο από ένα δικό μας ευχαριστώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.